23 Aralık 2007

Net ve Yalnız Hayatlar…

Bu kadar mı yalnızlığa düştük ?
Yoksa teknoloji yorgunları mıyız ?
Sosyalleşmeyi nette arayanlar size sesleniyorum.

Yani hepimize bu sesleniş aslında …

O kadar yalnızlar ki, online olan hiç tanımadığınız insanlara istediğinizi yazabiliyorsunuz.
Nasıl bir güvence nasıl bir anlaşılmazlık bu benim için… Kimim ki, ya da siz kimsiniz ki ? birde tanışabilir miyiz diyorsunuz ? Neden ?
Arkadaşlarınız mı yetmiyor ? Yoksa sadece kendinizi, burada mı rahatlatmak istiyorsunuz…
Gerçek yaşamdan mı korkuyorsunuz ?

Ben eski aşkları , eski arkadaşlıkları, eski dostlukları özledim…
Hani aylarca elini dahi tutamadığın sevgilileri, sevginin, sexin, aşkın, özlemin bu kadar ayak altında olması benim midemi bulandırıyor.

İnsanların, internete sığınması bence sosyalleşmenin yozlaşmasından geliyor.
İyi düşünmek istiyorum, zamansızlık diyeceğim bunun iyi yanınada, öyle ummak istiyorum aslında. Toplumun bu kadar, yalnız kişilerden oluşması beni ürkütüyor çünkü.
Evet; zamansızlık, işe git, eve gel , üstüne üstlük geç gel, bir yerlere çıkamama, netin başına geç, belki sohbet edecek birilerini bulabilirim diye.
Yok mu netten çıkan güzel dostluklar tabiî ki var.. Benimde oldu güzel arkadaşlarım burada. Ama çok az … Gerçekten zamansızlıktan burada arkadaş arayan çok az.
Ve özellikle şu oyunu oynuyorum zaman zaman ; kim online yapıp, kim düşecek bu akşamın yalnızları diyorum. En az 5 kişi düşüyor. Ya poke , ya mesaj ya da direkt friend req. gönderiyorlar. Hiç tanımadıklarımı ellemiyorum bile. Eskiden usulen, özür diliyordum
( nedense ) hani sizi ignore edecem diye. Şimdi direkt ignore, ne işim olur tanımadıklarımla değil mi ? Sizin ne işiniz oluyor ?

Ben site olarak ayırdım aslında bu işi, iş için olan sitelerde de bu işler farklı yürüse bile, hemen herkesi kabul ediyorum. Bir iş bağlantısı olabilir diye. Hiç olacağına inanmasam dahi . Hani onun konsepti farklı yaaa .

Çok şeyler öğreniliyor, kısa zamanda bilgi yayılıyor buradan. Her türlü bilgiye ulaşmak çok güzel.

Amacım, neti kötülemek değil, sadece sosyal bir varlık olan insanın, sadece burada yaşamasına kötü diyorum.

Burası sadece bir araç olmalı, amacımız olmamalı.

Netin içine düşerek yaşanan yaşamlardan, korkuyorum. İnsanlığımızdan çıkmışız gibi geliyor. Ayarını iyi yapmak lazım bu işin.
Her şeyin tadında,kıvamında güzel olması gibi…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

her şey tadında kıvamında olmalı:)